Niet alleen op een terras is het belangrijk dat hemelwater goed wordt afgevoerd, ook op het balkon mag een afvoer niet ontbreken. Bij een terras wilt u voorkomen dat het zand onder uw stenen steeds verder inklinkt. Dit zou immers voor het wegzakken van stenen kunnen zorgen wat uw terras een minder mooie uitstraling geeft en zelfs gevaarlijk kan zijn. Denk aan mensen die over de oneffen ondergrond struikelen! Bij een balkon wilt u voorkomen dat het vocht bij uw woning naar binnen kan stromen. Daarbij is het voor uw onderburen niet prettig, als het water van uw balkon op hun balkon valt. In dit artikel vertellen onze loodgieters u meer over de aanleg van een afvoer op balkons.

 

Afvoer op het balkon van een appartement

Wanneer u in een appartement woont, heeft u rekening te houden met anderen. Het is zodoende niet zonder meer mogelijk om een afvoer op uw balkon aan te leggen. U zou het water bijvoorbeeld naar beneden kunnen laten storten, maar daar worden andere bewoners op z’n zachtst gezegd niet blij van. Een beter alternatief is het aansluiten van de afvoer op uw balkon op een centrale afvoer in uw appartementencomplex. Hiervoor dient u echter contact op te nemen met de eigenaar van uw pand.

 

Tip: schakel onze loodgieters in om u te laten adviseren over de mogelijkheden die u heeft. Zo kunt u met een concreet plan naar de eigenaar van uw pand trekken.

 

Uw eigen balkon van een afvoer voorzien

Naast de mogelijkheid om een balkon van een appartement van een afvoer te voorzien, heeft u mogelijk een klein balkon in uw woning. In dit geval bent u zelf eigenaar van het pand en kunt u zodoende zelf voor een oplossing zorgen. Onze loodgieters komen graag bij u langs om u van passend advies te voorzien over het plaatsen van een afvoer.

Leave a Comment