Veel mensen vergeten de buitenkraan voor de wintermaanden af te sluiten. Als gevolg hiervan zal het water in de leidingen bevriezen, waardoor het water uitzet en de leidingen knappen. Dit is iets wat u maar al te graag voorkomt, omdat het knappen van leidingen vaak gepaard gaat met een vervelende lekkage. De loodgieter in Brussel helpt u graag bij het afsluiten van de buitenkraan! Vaak is het voldoende om de afsluiter van de leidingen naar de buitenkraan om te draaien en het water uit de leidingen te laten lopen. In het voorjaar kunt u de afsluiter opnieuw laten omdraaien door de loodgieter in Brussel, zodat u de buitenkraan vanaf dat moment weer kunt gebruiken.

 

Loodgieter in Brussel inschakelen voor afsluiten buitenkraan

De loodgieter in Brussel zal bij het afsluiten van de buitenkraan op zoek gaan naar de afsluiter van de leidingen naar uw buitenkraan. Vaak bevindt deze afsluiter zich in de kruipruimte onder uw vloer. Zeker wanneer u niet meer zo goed te been bent of vaak last heeft van uw gewrichten, kan het afsluiten van de buitenkraan lastig zijn. Nadat de loodgieter in Brussel de afsluiter heeft omgedraaid, kunt u de buitenkraan opendraaien om het resterende water uit de leidingen te laten lopen.

 

Alternatief voor het afsluiten van de buitenkraan

Het laten afsluiten van de buitenkraan door een loodgieter in Brussel is niet de enige manier om het knappen van leidingen te voorkomen. U kunt er bijvoorbeeld ook voor kiezen om speciaal isolatiemateriaal om de leidingen aan te brengen. Dit isolatiemateriaal is vaak piepschuim, wat de leidingen op temperatuur houdt en zo het bevriezen van het water in de leidingen tegengaat.

Wilt u meer weten over het isoleren van uw leidingen? Vraag ernaar bij de loodgieter in Brussel!

Leave a Comment