In België is het niet verplicht om een koolmonoxidemelder in uw woning te hebben, terwijl het gas bijzonder schadelijk kan zijn voor uw gezondheid. Door het inademen van koolmonoxide kunt u gezondheidsklachten krijgen en u kunt er zelfs aan overlijden. Neem daarom geen risico en laat een koolmonoxidemelder in uw woning plaatsen.

Waarom een koolmonoxidemelder plaatsen?

De verbrandingsgassen die een apparaat in uw woning uitstoot, kunnen gevaarlijk zijn voor uw gezondheid. Koolmonoxide komt met name vrij bij verbrandingstoestellen die niet goed onderhouden worden. Door dit schadelijke gas in te ademen, kunt u hoofdpijn krijgen en uw duizelig voelen. Een hoge concentratie koolmonoxide kan zelfs levensgevaarlijs zijn. Door een koolmonoxidemelder te plaatsen, wordt u hier tijdig voor gewaarschuwd.

Koolmonoxidemelder voorkomt problemen

De uitstoot van koolmonoxide kunt u niet ruiken, waardoor u geen idee heeft wanneer u dit schadelijke gas inademt. Daarom is het van belang om uw woning of bedrijfspand te voorzien van koolmonoxidemelders. Indien u het goed wilt doen, moet u een melder plaatsen in of in de buurt van elke kamer waarin een apparaat staat dat brandstof verbruikt, zoals een cv-ketel of een geiser.koolmonoxidemelders

Loodgieter inschakelen

Wilt u geen risico lopen op een koolmonoxidevergiftiging? Dan doet u er goed aan om een koolmonoxidemelder te laten installeren door een ervaren vakman. Voor de installatie van zo’n melder kunt u contact opnemen met een loodgieter bij u in de buurt.