Een rioolverstopping kan erg duur zijn. Een loodgieter inschakelen loopt snel in de papieren, maar zelf veel tijd in een verstopping steken, is ook geen prettige tijdsbesteding. Toch kunt u zelf wel het een en ander proberen om zelf te proberen de verstopping te verhelpen. Daarom hebben we – speciaal voor u – enkele tips gevraagd aan een lokale loodgieter. Een loodgieter houdt zich namelijk niet alleen bezig met het aanleggen van waterleidingen of een vloerverwarming, maar ook met het onderhoud aan riool en afvoer. Ook voor het onderhoud aan CV ketels bent u bij een loodgieter aan het juiste adres.

Zelf de verstopping weg krijgen

Het kan soms geen kwaad om zelf proberen om de verstopping weg te krijgen. Dat is niet altijd verstandig. Wanneer je weet dat er zich een verstopping bevindt doordat een object de afvoer in is geschoten (bijvoorbeeld een washand), dan is het raadzaam om eerst dat object te verwijderen. Doe je dat niet, dan zal de verstopping doorgaans juist verergeren doordat het object verder de afvoer in schiet en hierdoor nog meer onbereikbaar wordt.

Wanneer er geen object dwars zit, kan het de moeite waard zijn om met een plopper aan de slag te gaan of chemische ontstoppingsmiddelen in te zetten. Vaak kun je hiermee al de verstopping weg krijgen. Mocht het dan alsnog niet lukken, dan kun je uiteraard een loodgieter benaderen.

Leave a Comment